Om mig/CV

En liten text om mig

Som nyinflyttad i en liten by i Småland på slutet av 70-talet, direkt från Konstfack i Stockholm, var det svårt att förstå allt och framför allt att respektera det sociala mönstret och traditionen, att man vet mycket om varandra. Jag tolkade omsorgen och sättet att bli stimulerad på som ren och skär nyfikenhet och målade i ren frustration en bild där man såg alla husen i min by med folk bakom varje knut som höll koll.

 Husens placering i landskapet har varit med mig sedan dess, folket är borta och en dag, många år senare, tittade jag ut från mitt köksfönster och förstod mitt måleri. Den lilla däld med kullarna bakom som jag såg, är med i många av mina bilder. Upprepat gång på gång. Staplat på vartannat.

Jag är djupt rotad i myllan och jag lever med avstamp i jorden, ser, betraktar, tänker och tar ofta ställning i olika frågor genom det nätverk av växtlighet som jag ser igenom. Trots att landskapet runt mitt liv och min ateljé i Höganäs är ett annat än i Småland så sitter det i.

Det finns inga paradis längre. Även i mina bilder smyger sig en annan verklighet in. Men växter är storslagna, stolta, står på vakt och kan ge oss kraft och liv.

Vi är alla människor under samma stjärnhimmel!

Utbildning

Konstfack 1974-1978
Grundskolan för konstnärlig utbildning 1973-1974

Utställningar

Konst på Kryss Helsingör 2023 Konsten Helsingborg 2020 Laholm Stadshusgallerian 2017
Klippans Konsthall 2016
Vetlanda museum 2015
Vetlanda museum, Betalt för gammal ost, 2008
Vetlanda museum, Från ax till limpa, 2005
Galleri Y2K, Eksjö, 2000
Deltar, varje år, i Nordvästra Skånes Konstrunda
m fl.

Jurybedömda utställningar

Länssalong 2022 Jönköpings läns museum Sydosten Kalmar 2018
Akvarellsalong, Edsviks Konsthall 2015
Vårsalong 2013, Liljevalchs
Kullasalongen 2011, Krapperups Konsthall
Kullasalongen 2012, Krapperups Konsthall
Länssalong 2012, Jönköpings län
Södra äng, Ormaryd, 2000


Utsmyckningar

Socialförvaltningen, Vetlanda 2019

Tuna lövpark, Vimmerby ”Dans på rosor” 2015
Växjö stift ”Glädje för hela folket” Skråhallabergen 2015
Länsförsäkringar Vetlanda 2013
Brobygården ”Sinnenas trädgård” Landsbro, 2005
Vetlanda kommun ”Provence”Tekniska kontoret, 1983
Sävsjö kulturhus ”Solfåglar” samarbete med Bror Ahlström, 1995
Sävsjö simhall ” Fisk” samarbete med Bror Ahlström, 1993
Åbacken, Åseda ”Nu spökar det” samarbete med Bror Ahlström, 1986   

Representerad

Uppvidinge kommun
Lessebo kommun
Tornio Kommun
Vetlanda kommun
Sävsjö kommun
Hallands läns landsting
Kronobergs läns landsting
Vaggeryd kommun
Laholms kommun

Höganäs kommun

Medlem i KRO (Konstnärernas Riksorganisation) och Nordiska Akvarellsällskapet

Helsingborgs Dagblad augusti 2020