Akvarellkurs Höganäs, Skåne

www.evamagnussonskonst.se

Instagram: eva_magnusson_konstnar

Kurserna är endagars och riktar sig antingen till dig som är helt nybörjare ( och tycker att du inte kan måla) eller till dig som målat lite tidigare och behöver inspireras och komma igång igen. Jag  leder dig genom dagen så att det känns lätt, ofarligt och kul. Obs! Man kan vara rätt så mycket nybörjare och ändå gå vilken som av kurserna. Jag tar alltid med det grundläggande i alla kurser.

De olika kurserna: Alla dagar 10.00-16.00

-Nybörjare. En kursdag där vi går igenom grunderna i akvarellmåleri ordentligt under tiden som du målar på en bild som inte ger några prestationsproblem. Jag lovar.

Lager på lager. Att lägga tunna lager på varandra och på så sätt ändra ljus och färg är grundläggande i akvarellmåleriet. Vi jobbar med så kallat negativt måleri och gradering och tecknar utan penna.

Gott och blandat, en akvarellresa i vatten, pigment och med en knippe lustfyllda uppgifter fördjupar vi oss i olika sätt att måla akvarell. Det kommer att handla om vattendroppens betydelse, att använda endast en kulör, att tejpa för att hitta motiv och att måla stilleben på eget sätt.

Ljus och skugga. Vi sparar ut och målar över. Vi skuggar för att bestämma ljuset. Slagskugga, självskugga och lite perspektiv. Dessutom solmåleri.

Måla poetiskt, lekfullt och abstrakt. Under dagen jobbar vi med associationer, Paul Klee, fel hand, olika perspektiv och minimalistiskt.

Måla växter och testa akvarellens mångsidighet. Måla smått och ömsint eller svepande och exploderande alltifrån petigt till flödande av färg och vatten. En målardag med en mix av olika uppgifter.

Djup i bilden. Det finns flera enkla och roliga sätt att skapa ett djup i en målning. Under dagen djupdyker vi och leker med möjligheterna som akvarellen och dess olika tekniker ger för att bland annat se långt bort i en bild.

-Mera färg och vatten är en dag då du ska ha oömma kläder på dig. Vi ska använda mycket färg och vatten och måla vått i vått och torrt på vått och valla och hälla och stänka och…

Priset 1200:-, är för en dag som inkluderar allt material och fika.   Medtag egen lunch.

Kurser våren 2024

Lördag 10 februari Gott och blandat

Söndag 11 februari Måla växter

Lördag 24 februari Måla poetiskt, lekfullt och abstrakt

Söndag 25 februari Ljus och skugga

Lördag 13 april Gott och blandat Fullbokad

Söndag 14 april Djup i bilden

Söndag 12 maj Måla växter

Söndag 9 juni Nybörjarkurs

Det kan bli fler kurser. Håll utkik här på min hemsida!

Anmälan och frågor: 
magnussoneva@yahoo.se 070 541 19 05

Egna önskemål är välkomna och det kan också vara till exempel en kompis- eller personalgrupp som vill göra något trevligt och utvecklande ihop. 

Ateljén ligger på andra våningen, med en ganska lång trappa upp, på Villagatan 21, 263 33 Höganäs